Wandelreizen St. Paul Trail

Wandelreizen St. Paul Trail
Deze wandelroute is vernoemd naar de apostel Paulus die hier zo’n 2000 jaar geleden tijdens zijn eerste missiereizen rondliep. Een aantal archeologische vindplaatsen op de route herinnert aan deze tijd. De st. Paul Trail staat voor wandelen door veelal ongerept gebied, door ruige natuur, langs prachtige canyons en meren, indrukwekkende bergen, dorpjes, boomgaarden en antieke steden.

Net als de Lycian Way is dit een initiatief van de Engelse Kate Clow. Zij wilde de oude paden in ere herstellen en d.m.v. duurzaam kleinschalig toerisme werkgelegenheid creëren voor de lokale bevolking om verdere leegloop van het gebied tegen te gaan.

De St. Paul Trail begint aan de zuidkust bij de plaatsjes Perge en Aspendos en voert via eeuwenoude ezelpaden en over Romeinse wegen door het Taurusgebergte en het Merendistrict naar het plaatsje Yalvaç ten noorden van het meer van Eğirdir.
De route wordt veel minder belopen dan de Lycian Way omdat het gebied moeilijker te bereiken is en er minder accommodaties zijn. Onze route begint in Özkonak en eindigt bij het meer van Eğirdir.

Wandelreis St. Paul Trail – trektocht individueel | 8 dgn

Niveau: 2-3