Praktisch

ZWAARTE WANDELREIZEN, WANDELVAKANTIES & TREKTOCHTEN IN TURKIJE

De wandelreizen zijn in principe geschikt voor iedereen met enige wandelervaring en conditie.  De bagage wordt vervoerd. Let op! De routes die wij tijdens de verschillende reizen lopen, zijn goed te doen, mits je de reis kiest die bij je conditie en ervaring past. (Berg) wandelen in de vrije natuur betekent wel dat in geval van nood, adequate hulp niet onmiddellijk ter plekke kan zijn!
Bij al onze reizen wordt de bagage vervoerd!

Niveau 1: rustige wandelingen over vlak tot licht heuvelachtig terrein
Niveau 2: wandelingen door heuvelachtig tot bergachtig terrein met ongelijke, rotsachtige ondergrond en soms losse stenen. Je hebt te maken met hoogteverschillen.
Niveau 3: pittige lange wandelingen door de bergen met ongelijke, rotsachtige ondergrond en losse stenen. Je hebt te maken met hoogteverschillen.

Het merendeel van de wandelreizen is een combinatie van niveau 2 en 3.


GEZONDHEID

Vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A worden voor de meeste landen aanbevolen. Dit zijn injecties die langdurig werkzaam zijn. Zie voor meer info: lcr.nlen traveldoctor.nl of informeer bij je huisarts.
Let tijdens wandelingen in de natuur goed op teken, check jezelf na iedere wandeling en zorg voor een goed tekentangetje. Houd na een tekenbeet de plek in de gaten en ga bij het verschijnen van een rode kring naar de huisarts.


PASPOORT/ID/VISUM

Let op! Je paspoort/identiteitskaart dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aankomst. Vanaf 2 maart 2020 is het voor Nederlanders/Belgen en een aantal andere nationaliteiten niet meer nodig om een visum te kopen. De maximale verblijfsduur blijft 90 dagen in een periode van 180 dagen.


GELD

€ 1,- is momenteel (april 2024) ca. 34 TL waard. De lira is de laatste tijd erg gezakt in waarde. Desondanks zijn de prijzen voor sommige producten zo gestegen dat in € ’s omgerekend de prijzen ook hoger zijn geworden, dit is o.a. het geval bij bepaalde voedselproducten en bij de accommodaties. In alle wat grotere plaatsjes zijn inmiddels bankautomaten te vinden en in de meeste winkels kun je met een bankkaart betalen.

 

TELEFOON/INTERNET

Check of Turkije in je telefoon/internetbundel valt, zo niet koop er een extra bundel bij of koop een simkaartje in Turkije, dit voorkomt hoge kosten.
Bij alle accommodatie is internet aanwezig, de kwaliteit/snelheid kan echter sterk wisselen.

Wij raden aan om belangrijke reisinfo voor de reis nogmaals te checken. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele verouderde informatie op deze website.

 

ACCOMMODATIES

Wij verblijven tijdens de wandelreizen in kleine e accommodatie op basis van een 2- of eventueel een 3-persoonskamer (afhankelijk van de groepssamenstelling) met in principe een eigen badkamer (uitzonderingen daargelaten). De accommodaties variëren van comfortabel tot eenvoudig in de dorpshuispensions. Als je een 1-persoonskamer wilt, geef dit bij boeking aan, wij proberen hier voor zover mogelijk rekening mee te houden. Er wordt een toeslag geheven.


PAKLIJST WANDELREIZEN TURKIJE

Noodzakelijk en/of handig om mee te nemen:

-dagrugzak (groot genoeg voor water, lunch, trui e.d.)

-goede stevige, om de enkels sluitende wandelschoenen

-eventuele wandelstokken

-waterfles(sen)

-sandalen

-warme trui/windjack

-zitmatje

-bedekking voor je hoofd (sjaal of pet)

-handdoek

-evt. zwemkleding/badhanddoek

-zaklantaarn

-lunchbox

-zakmes/vork/lepel/bordje voor picknicklunches

-toiletartikelen/zonnebrandcrème

-paspoort en copy paspoort

-geld/bankpasje/pasje reisverzekering

-EHBO kit o.a. medicijnen tegen verstopping en diarree

-woordenboekje

-telefoon en oplader

-powerbank voor telefoon


VERZEKERINGEN

Deelnemers zijn verplicht een reisverzekering af te sluiten zodat in geval van nood adequate hulp geregeld kan worden.

 

BOEKING/BETALING

Je kunt een reis boeken door het inschrijfformulier volledig ingevuld naar ons terug te mailen, zie hiervoor het kopje inschrijven op de menubalk.

Wanneer je de reis wilt verlengen geef dit dan meteen bij boeking aan. Na het verzenden van het formulier krijg je automatisch de bevestiging op je scherm.

Na ontvangst van het inschrijfformulier sturen wij je een factuur voor de aanbetaling, hierbij komen de boekingskosten à € 20,- per boeking plus de kosten voor het reisgarantiefonds GGTO à € 7,50 p.p. Bij groepen groter dan 6 personen op 1 factuur worden de administratiekosten € 35,-.

De factuur is tevens boekingsbevestiging. Het bedrag, alsmede, indien afgesloten, de premie voor de annuleringsverzekering dienen binnen 3 dagen na ontvangst van de factuur te worden voldaan op bankrekeningnummer: NL48ABNA056.03.53.952. Het restant van de reissom dient uiterlijk 4 weken voor vertrek te zijn overgemaakt op bovengenoemd bankrekeningnummer.

Bij boeking van een reis binnen 6 weken voor vertrek van de reis dient de gehele reissom ineens betaald te worden. Indien men binnen 4 weken voor vertrek boekt kan het zijn dat er extra administratiekosten worden berekend.

Indien een reis wegens onvoldoende deelnemers geen doorgang kan vinden wordt de al betaalde reissom binnen 3 dagen teruggestort op je rekening.

 

REISGARANTIEFONDS

Earth Tracks/Turkije Natuurlijk is aangesloten bij de GGTO, het garantiefonds voor gespecialiseerde kleinschalige touroperators. De GGTO staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van je reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór je vertrek maar ook tijdens verblijf op locatie.
Bovendien garandeert de  GGTO tijdens je verblijf je terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorg dragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van € 9,00 p.p. in rekening gebracht aan de consument. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

 

LINKS

Earth Tracks: onze wandelreizen in mooie streken van Europa en de randen hiervan

Wandelreizen Portugal: vele mooie wandelreizen in Portugal bij elkaar

Natuurlijk Reizen: vele mooie en bijzondere reizen

Wandel-vakanties overzicht van wandelvakanties en reisorganisaties