Wandelreizen in Cappadocië

In het hart van Turkije ligt het wonderlijke landschap van Cappadocië met haar bizarre rotsformaties, grotwoningen en rotskerkjes. Dit is één van de mooiste streken van Turkije en een waar paradijs voor wandelaars en fotografen. Tijdens de wandelingen door schaduwrijke valleien en smalle kloven zul je je blijven verbazen over de grillige vormen en kleuren die de natuur aan kan nemen.

Dit verrassende betoverende gebied is miljoenen jaren geleden ontstaan als gevolg van de uitbarstingen van verschillende vulkanen waardoor het landschap werd bedekt met een dikke laag as en lava. De as werd samengeperst tot het zachte tufsteen en is in de loop der jaren door erosie uitgesleten in de meest fantastische vormen en kleuren. Waar basaltblokken lagen bleef het onderliggende zachte gesteente gespaard en zo ontstonden de bizarre rotspilaren en kegels waar het landschap mee bezaaid is.

De vele volkeren die in deze streek hebben gewoond, hebben allen hun sporen achtergelaten, zoals bijvoorbeeld de vroeg Christenen die hier kerkjes en kloosters uit de rotsen hebben gehouwen.

Momenteel bieden wij geen wandelreizen in Cappadocië aan!