Prijs

€ 695,- p.p. excl. vlucht incl. transfer van Antalya vliegveld naar Beskonak, minimaal 2 personen
Antalya is de dichtstbijzijnde luchthaven. Ticketprijs afhankelijk van het seizoen, gemiddeld ca. € 375- € 450

Aantal dagen 8
Niveau reis 2 – 3

Aantal deelnemers
min. deelnemers: 2
max. deelnemers: –

Inclusief
-alle in het programma genoemde transfers
-bagagevervoer
-verblijf op 2-persoonskamer met badkamer
-7 x ontbijt
-7 x diner
-officiële boek St. Paul trail van Kate Clow
-korte routebeschrijvingen in het Nederlands
-Nederlandstaling contactperoon ter plaatse

Exclusief
-vlucht
-lunches
-busreis Egirdir – Antalya ca. € 10,- p.p.
-drankjes tijdens de avondmaaltijden
-boekingskosten € 25,- per factuur
-bijdrage reisgarantiefonds GGTO € 9,- p.p.

Vanaf 2 maart 2020 is een visum niet meer nodig voor Nederlanders/Belgen en een aantal andere nationaliteiten voor een verblijf van max. 90 dagen in een periode van 180 dagen.

Wandelreis St. Paul Trail – trektocht individueel | 8 dgn

Wandelen van de Middellandse zee naar het meer van Egirdir

Deze avontuurlijke wandelreis begint ten oosten van Antalya bij de oude Romeinse brug van het plaatsje Beskonak. De rivier heeft hier een diepe kloof uitgeslepen: de Köprülü canyon, een prachtige plek om te wandelen maar ook voor watersporten zoals rafting.

Na een bezoek aan de Romeinse ruïne stad Selge, met haar theater, stadium en andere overblijfselen, volg je de kloof door een grillig gevormd karstlandschap met bijzondere rotssculpturen. In de kleine dorpjes waar je aan voorbijkomt zul je snel uitgenodigd worden voor een glaasje thee.

Via de overblijfselen van de oude stad Adada (2e eeuw v. Chr.) wandel je verder naar het plaatsje Egirdir, mooi gelegen aan het gelijknamige meer.

Met deze tocht loop je in de voetsporen van de apostel Paulus die zo’n 2000 jaar geleden met zijn metgezel Barnbas over de Romeinse Via Sebaste naar de steden in het achterland, het ruige bergachtige Pisidië, trok om daar het evangelie te verkondigen.

De route loopt door een prachtige maar vrij onbekend gebied met diepe kloven, bronnen, door bergen omzoomde meren en bijzonder gevormde rotspartijen. Je wandelt langs kleine dorpjes en oude cultuurschatten. De spontane ontmoetingen met de vriendelijke en gastvrije bevolking geven nog eens een meerwaarde aan de tocht.

Aanvullende informatie

De reis is op basis van verblijf op een 2-pers. kamer en op basis van half pension. De maaltijden zijn goed en uitgebreid. Er wordt overnacht in zeer gastvrije, eenvoudige pensions met privé badkamerfaciliteiten.

Je kunt deze reis verlengen met bijvoorbeeld enkele dagen in Egirdir waar je kunt zwemmen, fietsen, boottochtjes maken etc. Of in de mooie oude stad van Antalya.

De route leidt door de bergen met af en toe pittige klimmetjes en afdalingen. De ondergrond is rotsachtig en onregelmatig, je hebt soms te maken met losse stenen.
De route wordt niet zoveel belopen als de Lycian Way en je zult weinig andere wandelaars tegenkomen. Je wandelt de route via de markeringen, korte Nederlands beschrijvingen en je ontvangt een link naar de route op wikiloc. Wij raden aan om een app gebruiken, vooral ook omdat de route niet zoveel belopen wordt. Zelf gebruiken wij maps.me vooral.

Dag 1. Transfer van het vliegveld Antalya naar Karabük (ca. 80 km)
Overnachting in Karabük – Beşkonak in een mooie gelegen pansiyon
Bij vroege aankomst is een korte wandeling langs de kloof mogelijk.

Dag 2. Selge-Çaltepe
Transfer naar Selge, een bergdorp met een Romeinse ruine stad.
Na bezoek aan het  theater, stadium en andere overblijfselen begint een trek over paden en restanten van een oude weg door een ruig landschap met mooie rotssculpturen. De weg leidt langs twee dorpjes: Delisarniç, een dorp met  bijzondere waterputten en Kestanelik, genoemd naar de  tamme kastanjebomen die hier groeien. De overnachting is in het Erdinç pension net buiten het dorpje Çaltepe.
Duur:  ca. 6- 6,5 / 17 km. Stijgen ca. 400m/dalen:ca. 925m.

Dag 3. Degirmenözü – Çaltepe
Na het ontbijt een korte transfer Çaltepe- Degirmenözü
In  Degirmenözü voert een prachtige route langs de Köprülü canyon die een diepe kloof heeft uitgeslepen en tenslotte in een breed weids rivierdal uitmondt. Door het dorpje Çaltepe loop je terug naar het pension.
Duur: ca. 6 uur / 16 km. Stijgen ca. 300m/dalen ca. 350m
Overnachting in het Erdinç pension, Çaltepe.

Het is ook mogelijk om op deze dag een kortere wandeling van Çaltepe langs de rivier  te maken. Deze kortere rondwandeling  wandeling is 6 km/ 2,5 uur/ stijgen en dalen 150 m.

Dag 4. Transfer Çaltepe- Kesme.
Tocht Kesme – Kasimlar.
In het dorp Kesme begint een mooie tocht langs kleine akkers en over een oude weg die langs grillig gevormde rotsformaties naar de pas van een canyon loopt. Na enkele gehuchten voert de route verder de bergen in, daalt af naar de rivier en klimt weer omhoog naar het dorpje Kasimlar.
Overnachting in een pension in Kasimlar waar weer lekker gekookt wordt.
Duur: ca. 5,5 uur/14,5 km. Stijgen ca. 640 m/ dalen ca. 670 m.

Dag 5. Tota  – Kasimlar.
Korte transfer (20 min) naar de Tota Yaylasi waar je begint aan de terugtocht naar Kasimlar. De eerste helft van de wandeling gaat geleidelijk stijgend over zandwegen door een open pijnbomenbos en over een bergweide met veel uitzicht. Daarna een korte steile afdaling en langs een kerkruïne. Tenslotte over een heuvelkam en groene weides naar akkertjes en boomgaarden rond Kasimlar. Weidse vergezichten op o.a. de noordkant van de kloof de Köprülü Kanyon en de Şarp dagi (berg). Na een glaasje thee in het theehuis van het dorp keer je terug naar het pension.
Duur: ca. 6 uur/17 km. Stijgen ca. 375 m/dalen ca. 910 m.

Dag 6. Yeni Köy – Adada – Sagrak. Transfer naar Yeni Köy waarvandaan je naar de oude Pisidische en later Romeinse stad Adada loopt. Hier vind je vele overblijfselen, je loopt via een mooie Romeinse weg door naar het gehucht Sagrak. Hier overnacht je in eenvoudige maar gastvrije accommodatie. De dorpsvrouwen bereiden een lekkere avondmaaltijd.
Duur: ca.4 uur/11 km. Stijgen 400m/dalen ca. 220m

Dag 7. Transfer Sagrak- Sipahiler (ca. 20 min)
Sipahiler – Serpil
Na ontbijt word je naar het dorp Sipahiler gebracht voor de laatste langere tocht door bossen en over vlaktes met geiten- en schapenkuddes om tenslotte af te dalen naar het dorp Serpil. In Serpil word je opgewacht en naar het pension in Egirdir gebracht (transfer ca. 20 min).
Overnachting in Egirdir
Duur ca. 5 uur/ 14 km. Stijgen ca. 430m/dalen ca. 720m.

Dag 8. Na het ontbijt einde programma. Je kunt met de bus vanuit Egirdir  makkelijk en goedkoop naar Antalya reizen ca. 2,5 u (130 km) voor je vlucht terug of je kunt er een of meerdere dagen aan vastplakken.
In Egirdir kun je bijvoorbeeld nog een wandeling maken en de berg Sivri beklimmen, een fiets-of boottocht is ook mogelijk. In Antalya kun je in de sfeervolle oude stad verblijven, het indrukwekkende archeologische museum of één van de andere kleine musea bezoeken. Zwemmen of een lekkere relaxte dag is natuurlijk ook mogelijk.