Datum in overleg

Prijs
€ 685,- p.p. 8-daagse reis incl. transfers van/naar vliegveld Antalya
1-pers. kamer toeslag € 140,-
€ 815,- p.p. 10-daagse reis, incl. transfers van/naar vliegveld Antalya
1-pers. kamer toeslag € 200,-

De prijzen zijn gebaseerd op minimaal 2 personen.
Reis op maat € 30,- toeslag
Prijs vlucht: ca.  € 375 – € 450,-

Aantal dagen  8 – 10
Niveau reis 3

Aantal deelnemers
min. deelnemers: 2
max. deelnemers: –

Inclusief
-transfers van/naar vliegveld van Antalya
-accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer
-7 x ontbijt & 7 x diner
-transfers zoals genoemd in het programma
-bagagevervoer
-routebeschrijvingen
-Nederlandstalig contactpersoon ter plaatse
bij 10-daagse reis bovenstaande plus:
-9 x ontbijt & 9 x diner

Exclusief
-entreegelden
-lunches
-drankjes bij het avondeten
-bijdrage reisgarantiefonds € 9,- p.p.
-boekingskosten € 25,- per factuur

Vanaf 2 maart 2020 is een visum niet meer nodig voor Nederlanders/Belgen en een aantal andere nationaliteiten voor een verblijf van max. 90 dagen in een periode van 180 dagen.

Wandelreis Lycian way oost – trektocht individueel | 8 of 10 dgn

Wandelen van de bergen naar de zee… en verder

Prachtige afwisselende wandelreis die je van de bergen naar de zee en eventueel verder brengt… De route begint in de bergen ten zuiden van Antalya en leidt je naar het kustplaatsje Çıralı, gelegen aan het beschermde strand van Olympos. Als je wilt kun je de tocht vervolgen.

De groene, met pijnbomen bedekte bergen, met een hoogste top van 3.068 m is, rijzen achter de kust omhoog. De Tahtalı berg, ook wel Olympos berg genoemd, domineert het landschap tijdens vier bergwandelingen door pijnboom- en cederbos, over weiden die in het voorjaar met bloemen zijn bedekt. Tijdens de pittige wandeltochten in de bergen kom je herders met hun kudden tegen en word je waarschijnlijk uitgenodigd voor de thee.

De kust en zee, waarop je tijdens de verschillende wandelingen uitkijkt, liggen uitnodigend op je te wachten. De laatste twee dagen verblijf je aan het vier kilometer lange strand van het Nationale Park Olympos, in Çıralı, waar de Caretta-Caretta zeeschildpad haar eieren legt en je de indrukwekkende overblijfselen van de oude Lycische stad Olympos kunt bezoeken.

De 10-daagse wandelreis leidt je verder over de berg Musa naar de kleine badplaats Adrasan waarvandaan je naar kaap Gelidonia met haar iconische vuurtoren wandelt. Een mooie plek om de reis te eindigen.

Aanvullende informatie

Reisperiode:
De beste perioden zijn: eind april, mei & juni, september & oktober. Eind november t/m april kan er nog sneeuw liggen in de hogere delen van de bergen en het weer kan onvoorspelbaar zijn. Wij raden dan ook aan om in de genoemde reisperioden op stap te gaan. Let op: in het voorjaar staan de beken en riviertjes vol met water en soms moet je er door heen waden.

Niveau: 3
De paden zijn rotsachtig en soms met losse stenen. Geschikt voor mensen met een goede conditie en bergwandelervaring. Pittige wandelingen in de bergen. De bagage wordt vervoerd. Het accent ligt in de bergen op niveau 3.

De wandelingen worden gelopen op de rood/witte markeringen en korte Nederlandstalige beschrijvingen. Wij raden zeker aan om een app te downloaden bijv. maps.me waar op de hele route staat.

Accommodaties:

Verblijf in  pensions, gastenhuizen en kleine hotels o.b.v. 2-persoonskamer met badkamer, alleen in Yayla Kuzdere kan het zijn dat de badkamer gedeeld wordt. Er wordt in de accommodaties lekker voor je gekookt. Toeslag 1-pers.kamer 8-daagse reis:
€ 140,00, 10-daagse reis: € 200,00.

Dag 1: Aankomst in Antalya en transfer naar de accommodatie in de bergen, gelegen op 1230 m. hoogte, bij het bergplaatsje Ovacik. (65 km, ca. 1,5 u). Avondmaaltijd in de accommodatie.

Dag 2: Ovacik –  Yayla Kuzdere,  18 km, ca.  6 ½ uur,  +450m / -775 m.
De Tahtali berg ( 2.365 m) domineert het berglandschap in de omgeving. Je volgt een route over brede bospaden en stenige bergpaadjes naar het stille bergdorpje Yayla Kuzdere aan de voet van de berg (900m). In het dorp Gedelme, dat je tijdens de wandeling passeert kun je even rusten of inkopen doen. Je overnacht in het dorpshuis van Süleyman en Züfre of in één van de houten bungalows in hun tuin. De avondmaaltijd wordt door Züfre verzorgd.

Dag 3: Bergwandeling Yayla Kuzdere – Belen Yaylasi – Yayla Kuzdere,  15 km, ca.  6 uur,  +800m / -800m.
Vandaag maak je een mooie maar pittige rondwandeling via Belen Yaylasi, een pas op 1700 m. Tijdens deze wandeling heb je een mooi uitzicht op de Tahtali berg (2366m. hoog) en kun je genieten van bijzondere en kleurrijke flora, met in het voorjaar o.a. orchideeën. Overnachting en avondmaaltijd weer bij Süleyman en Züfre.

Dag 4: Yayla Kuzdere – Çukur Yaylasi – Beycik, 13,5 km, ca. 6 ½ uur,  + 950/ -950
Ook vandaag weer een stevige tocht. Van Yayla Kuzdere klim je over brede paden en smallere bergpaadjes naar de pas  van de berg, de Çukur Yaylasi. Je passeert een prachtig  bos met Libanon ceders en mooi bemoste omgevallen bomen. Je hebt uitzicht op het landschap achter je en na 10 km zie je  de zee en het dorp Beycik waar je naartoe loopt.
Vanaf eind november t/m april kan er in de hogere gebieden sneeuw liggen, het is dan beter om deze wandeling over te slaan, dit geldt ook bij slecht weer. Je kunt de wandeling dan inkorten en vervolgens met de bagage mee naar Beycik rijden. Overnachting in een mooie, comfortabele B&B met prachtig uitzicht waar ook heerlijk voor je gekookt wordt. Er is ook een klein zwembad aanwezig.

Dag 5: Rondwandeling Beycik – Laodeika – Beycik, ca. 10 km, 4 uur, +250 m / -250 m
Laodeikia wandeling. Vandaag een mooie rondwandeling vanuit Beycik, je wandelt over kleine bergweiden  en door bos naar de  onbekende Romeinse ruïnestad gelegen op 1000 m hoogte . Aangekomen in Laodeika heb je een prachtig uitzicht op de zee. Overnachtingen avondmaaltijd weer in pension in Beycik.

Dag 6: Beycik- Çirali  via Chimaera, ca. 18 km, ca. 6 uur, +335 m / –1150 m
Je verlaat de bergen en loopt omlaag naar Ulupinar, waar je aan een snelstromend riviertje kunt lunchen. Na Ulupinar steek je de rivier over en klimt door bos omhoog naar de “eeuwige ” vlammen van Chimaera  om vervolgens af te dalen en over de kustweg naar het pension in Cirali te lopen. Je verblijft hier vlak aan het strand, avondmaaltijd in de accommodatie.

Dag 7: Olympos en baaitjes wandeling (op en neer naar Boncuk of Maden baaitje):  9 km of 17 km, ca.  3 uur, +250 m /-250 m. of ca.5 uur, +450/-450m.

Vandaag loop je langs het strand naar de overblijfselen van de oude Lycische stad Olympos (ca. 30 min. heen en 30 min. terug plus tijd om de oude uitgestrekte stad goed te bezoeken). Na het bezoek kun je langs de kust de baaitjes wandeling maken (heen en terug). Het is mogelijk om een bootje te boeken dat je naar Boncuk of Maden brengt  zodat je daar vandaan terugloopt naar Cirali. Overnachting en avondmaaltijd weer in accommodatie in Çirali.

Dag 8: bij de 8 daagse reis: Na het ontbijt einde van het programma, transfer naar het vliegveld, busstation of de oude stad van Antalya, afhankelijk van je verdere reisplannen. We kunnen je aanraden om 1 of meerdere nachten in de mooie oude stad van Antalya te verblijven. Je vindt hier prachtige oude panden, smalle straatjes, mooie musea en vele oudheden.

Dag 8: bij de 10-daagse reis: Cirali – berg Musa – Adrasan, ca. 18,5 km, ca. 6 uur, +700 m /- 700 m.
Vandaag de trek over de berg Musa naar Adrasan. Vanuit Cirali loop je over het strand naar Olympos waarvandaan je het pad over de berg neemt. In Adrasan verblijf je in een prettige accommodatie gelegen aan een klein riviertje. ’s Avonds staat er een lekkere maaltijd klaar.

Dag 9: Adrasan – Kaap Geledonya – Melanippe, ca. 19 km, ca. 6 – 7 uur, +825 m /-825 m. Vandaag een pittige maar prachtige wandeling van Adrasan naar de vuurtoren op de ver in zee uitstekende Kaap Gelidonya, een indrukwekkende plek! Hiervandaan gaat de route verder naar Melanippe beach waar uitgerust en gezwommen kan worden. Hierna een transfer terug naar Adrasan. Avondmaaltijd weer in de accommodatie.

Dag 10: Na het ontbijt einde programma, transfer naar het vliegveld, busstation of de oude stad van Antalya, afhankelijk van je reisplannen. We kunnen je aanraden om 1 of meerder nachten in de mooie oude stad van Antalya te verblijven. Je vindt hier prachtige oude panden, smalle straatjes, mooie musea en vele oudheden.

 

Je loopt de wandelingen op markeringen van de Lycian Way en van lokale routes, routebeschrijvingen en een link naar de route op Wikiloc. De app Maps.me kunnen  wij ook aanraden. De route is hier op ingetekend, de app is erg prettig om te gebruiken.

Denk er aan: door weersinvloeden,  houtkap en constructiewerkzaamheden kunnen paden veranderen en markeringen verdwijnen. Indien je problemen hebt op de route geef het a.u.b. aan ons door. Wij controleren de route regelmatig  maar kunnen niet voorkomen dat er wel eens het één en ander verandert.