Datum in overleg

Prijs

Prijs: € 645,-  p.p. excl. vlucht, incl. transfers van en naar het vliegveld Antalya
Prijs vlucht: ca. € 375 – € 450

Boekingskosten per factuur € 25,-

Bijdrage reisgarantiefonds € 9,- p.p.

Aanpassen reisprogramma € 25,-

Minimaal 2 personen of eigen groep
1-pers. kamer toeslag € 125,-

Aantal dagen 8

Niveau reis 2 tot 3

Niveau reis2 tot 3

bergwandelervaring. Wandelingen variërend van een korte dag van 3,5 uur tot een zwaardere dag van 6 uur door bergachtig gebied. Er zijn op de lange dagen echter meerdere opties mogelijk om de wandelingen te verkorten of je kunt met de bagage meerijden. Op een aantal trajecten zijn de paden rotsachtig en smal. De bagage wordt vervoerd.

 

Aantal deelnemers
min. deelnemers: 2
max. deelnemers: 0

Inclusief

-transfer vliegveld Antalya naar accommodatie in de oude binnenstad – Kaleici
-transfer Cirali naar Antalya vliegveld, busstation of accommodatie
-accommodatie o.b.v. een 2-pers. kamer o.b.v. logies/ontbijt
-5 x avondmaaltijd
-alle in het programma genoemde transfers
-boottransfer
-bagagetransfers
-wandelbeschrijvingen

-boek Lycian way plus kaart van Kate Clow
-Nederlands contactpersoon ter plaatse

Exclusief

-eventuele entreegelden
-drankjes bij de maaltijden
-lunches
-bijdrage reisgarantiefonds € 9,- p.p.
-boekingskosten € 25,- per factuur

Vanaf 2 maart 2020 is een visum niet meer nodig voor Nederlanders/Belgen en een aantal andere nationaliteiten voor een verblijf van max. 90 dagen in een periode van 180 dagen.

Wandelreis Lycian way oost – trektocht individueel | 8 dgn

Wandelen langs kleine baaien, rotsgraven en tombes

Prachtige wandelreis aan de oostkant van de Lycian way. Hier vind je zeer afwisselende landschappen, vele Lycische sarcofagen, rotsgraven, stille baaien, een verzonken stad, boottochtjes en nog veel meer. Het is een prachtig gebied om te wandelen!

De tocht begint in Antalya waar je kunt verblijven in de oude binnenstad met haar smalle straatjes, karakteristieke Osmaanse huizen, kleine haventje en mooie musea.

Vanuit Antalya reis je naar Ücagiz, prachtig gelegen aan een baai bij het eiland van Kekova. Dit gebied heeft vanwege haar vele natuurlijke en historische schatten een beschermde status. In het dorp en verdere omgeving kun je prachtig wandelen en vind je vele Lycische sarcofagen. Tevens tref je hier de restanten aan van de antieke steden Simena, Teimussa en Tersane. Een deel van Simena is in de oudheid door aardbevingen onder water verdwenen.

Vanuit Ucagiz word je naar het strandplaatsje Adrasan gebracht. Onderweg bezoek je de indrukwekkende rotsgraven en het amfitheater van Myra/Demre.

Vanuit Adrasan wandel je langs de kust naar de vuurtoren op kaap Gelidonia en verder over de berg Musa via de oude Lycische stad Olympos naar Cirali. Dit plaatsje, gelegen aan een uitgestrekte baai, was vroeger een fameus zeeroversnest. Een laatse wandeling vanuit Cirali brengt je naar de “eeuwige vlammen” van het mythische Chimaera en het hoger gelegen plaatsje Ulupinar.

Aanvullende informatie

Reisperiode:

De beste wandelmaanden zijn: april – half juni &  september – half november

Niveau: 2-3
Geschikt voor mensen met een goede conditie en enige bergwandelervaring. Wandelingen variërend van makkelijke ontspannen dagen aan het begin tot zwaardere dagen van 6 uur door bergachtig gebied. Op een aantal trajecten zijn de paden rotsachtig. De bagage wordt vervoerd.

De route:

De wandelingen worden gelopen op de rood/witte markeringen, Nederlandstalige beschrijvingen en het boek van Kate Clow. voor de liefhebbers zijn GPS punten te downloaden.

Verblijf:
Er wordt verbleven in pensions en kleine hotels o.b.v. een 2-persoonskamer of kleine bungalow met eigen badkamer.
Indien beschikbaar is het mogelijk om een 1-persoonskamer tegen een bijbetaling te boeken à € 85. In de accommodaties wordt erg lekker voor je gekookt en maak je kennis met de goede Turkse keuken!

Verlenging:

Indien je wilt kun je deze reis combineren met de tocht over de westkant van de Lycian Way of met een aantal extra dagen in Cirali of Antalya. Vanuit Antalya kun je een bezoek brengen aan het oude Termessos, spectaculair gelegen in de bergen boven de stad. De musea in Antalya zijn een bezoek ook meer dan waard!

1. Aankomst in Antalya, transfer naar het pension in de oude binnenstad (Kaleici). Hier kun je wandelen door de smalle straatjes  met haar prachtige Osmaanse huizen. In het Suna en Inan Kirac museum krijg je beeld van het vroegere stadsleven in Antalya. In het archeologische museum dat in het nieuwe gedeelte van de stad ligt  vind je een zeer grote en indrukwekkende collectie die vele eeuwen bestrijkt.

2. In de ochtend transfer naar het plaatsje Ücagiz, mooi gelegen aan een baai (ca. 3 u). Er wordt hier verbleven in een familie pension aan het haventje. In de middag kun je een wandeling maken naar het vlakbij gelegen oude Simena met de restanten van het oude fort, het huidige dorp en de vele sarcofagen die je hier aantreft. Het is mogelijk om een bootje huren voor een tochtje over de verdronken stad bij Kekova. Avondmaaltijd in het pension.

3. Na het ontbijt een boottochtje naar de steiger bij Aperlae (ca. 30 min.). Wandeling naar de overblijfselen van de oude Lycische stad waar je kunt zwemmen in de baai en via een prachtige route terug naar Ügaciz. Wandeling ca. 3,5 uur excl. bezichting oude stad en pauzes. Weinig tot geen hoogteverschil

4. Na het ontbijt transfer naar Inisdibi voor de wandeling via Istlada naar Ücagiz. Istlada is een kleine maar indrukwekkende oude Lycische stad met de restanten van gebouwen en natuurlijk weer sarcofagen. Wandeling ca. 3,5 uur excl. bezichtiging en pauzes, dalen ca. 160 m.

Bij terugkomst in het pension staat de auto klaar voor de transfer naar Adrasan, met onderweg een bezoek aan de indrukwekkende rotsgraven en het amfitheater van Myra/Demre. Verblijf in mooie accommodatie in Adrasan gelegen aan een kleine rivier en vlakbij het strand. ’s Avonds staat hier een lekkere maaltijd klaar.

5. Vandaag een wandeling van Adrasan naar de vuurtoren op de ver in zee uitstekende Kaap Gelidonya, een indrukwekkende plek! Hiervandaan gaat de route verder naar Melanippe beach waar uitgerust en gezwommen kan worden. Een transfer brengt je terug naar Adrasan. Wandeling van ca. 6 uur, stijgen ca. 775 m. en dalen ca. 750 m. Avondmaaltijd weer in de accommodatie.

6. Na het ontbijt start je met de trek over de berg Musa naar Olympos. De afdaling leidt je door een prachtig bos met vele laurier- en “aardbeibomen”. Verscholen in het groen vindt je de restanten van de oude Lycische stad. Vanuit Olympos loop je via het strand verder naar het plaatsje Cirali waar je verblijft in een pension vlak aan zee. Wandeling van ca. 6 uur, stijgen 695 m. en dalen ca. 695 m. ’s Avonds staat er weer een goede maaltijd klaar.

7. Deze laatste wandeling leidt naar de “eeuwige vlammen” van de mythische plek Chimeara. De route klimt hiervandaan verder omhoog en leidt naar het plaatsje Ulupinar waar je lekker kunt lunchen. Wandeling naar Ulupinar ca. 3 uur, stijgen ca. 430 m. en dalen ca. 200 m. Mogelijkheid om opgehaald te worden in Ulupinar (extra taxikosten). Rondwandeling ca. 5 uur, stijgen ca. 430 m. en dalen ca. 430 m. In het pension in Cirali  wacht ’s avonds weer een lekkere maaltijd.

8. Transfer naar Antalya vliegveld (ca. 1,5 u), accommodatie of busstation voor het eventuele vervolg van je reis.

Opmerking: tijdens de wandelingen rond Ücagiz zijn de hoogteverschillen gering. De 2 wandelingen vanuit Adrasan zijn pittig.