Datum: geen datum bekend momenteel

Prijs: € 795,- p.p. excl. vlucht
vlucht  ca. € 375 – € 450
Toeslag 1-pers. kamer: € 125,- (op 1 accommodatie is een 1-pers. kamer niet mogelijk)

Aantal dagen 9
Niveau reis 2-3

Geschikt voor mensen met een goede conditie en bergwandelervaring. Pittige wandelingen in de bergen, met aan het eind van de reis lichtere wandelingen. De bagage wordt vervoerd. Het accent ligt op niveau 3.

Aantal deelnemers

min. deelnemers: 5
max. deelnemers: 7

inclusief:
-transfer vliegveld Antalya naar accommodatie in de oude binnenstad – Kaleici
-transfer Kalkan – vliegveld Dalaman.
-accommodatie o.b.v. een 2-pers. kamer

-8 x ontbijt
-7 x avondmaaltijd
-alle in het programma genoemde transfers
-boottransfer
-bagagetransfers
-Nederlandse Turkssprekende begeleiding

exclusief:
-eventuele entreegelden
-drankjes bij de maaltijden
-lunches
-bijdrage reisgarantiefonds € 9,- p.p.
-boekingskosten € 25,- per factuur

Vanaf 2 maart 2020 is een visum niet meer nodig voor Nederlanders/Belgen en een aantal andere nationaliteiten voor een verblijf van max. 90 dagen in een periode van 180 dagen.

Wandelreis Lycian Way midden – groepsreis | 9 dgn

Wandelen langs stille baaien, rotsgraven en tombes

Wandelen door prachtige natuur, vele oudheden en kleine dorpen

Tijdens deze wandelreis over de Lycian way in Turkije wandelen we door het vroegere Lycië aan de zuidwestkust. Een bergachtige streek met prachtige gevarieerde natuur. Deze wandeltocht neemt ons mee naar het middelste deel van de Lycian way, een prachtig gebied met een ruige kustlijn, Lycische sarcofagen, rotsgraven, stille baaien, een verzonken stad, boottochtjes en nog veel meer. Een geweldige streek voor een wandelvakantie!

Ottomaanse huizen en sarcofagen
De tocht begint in Antalya waar wij verblijven in de oude binnenstad met haar smalle straatjes, karakteristieke Osmaanse huizen, kleine haventje en mooie musea.
Vanuit Antalya reizen wij naar het mooie oude dorp Hoyran met onderweg een bezoek aan Myra met haar indrukwekkende rotsgraven en oude amfitheater. We wandelen naar Kapakli waar door het dorpsvrouwencollectief een heerlijke maaltijd voor ons bereid wordt.
De volgende dag leidt ons naar Ücagiz, prachtig gelegen aan een baai bij het eiland van Kekova.  Dit gebied rond Ücagiz heeft vanwege haar vele natuurlijke en historische schatten een beschermde status. In het dorp en verdere omgeving is het prachtig wandelen en vinden we vele Lycische sarcofagen. Tevens treffen we hier de restanten aan van de antieke steden Simena, Teimussa en Tersane. Een deel van Simena is in de oudheid onder water verdwenen.

Grillige kustlijn, zeerovers, traditionele dorpen
Wij wandelen door prachtige natuur en langs een grillige kustlijn waar vroeger piraten de dienst uitmaakten. Onderweg zien we vele restanten van de Lycische beschaving midden in de natuur en hebben mooie ontmoetingen met herders en andere dorpsbewoners. In de dorpen waar wij langskomen rusten wij uit en genieten van de Turkse gastvrijheid. Onze route leidt ons richting de oude Lycische stad  Patara maar eerst gaan we de bergen in en lopen over een prachtige hoogvlakte met traditionele dorpen waar we gastvrij ontvangen worden. Het mooie dorp Bezirgan met haar vele fruitbomen en ambar’s –traditionele houten opslagplaatsen voor graan– is onze laatste pleisterplaats. Wij worden hier opgehaald en naar  Patara gebracht waar wij door de uitgestrekte Lycische stad dwalen en een verfrissende duik in zee kunnen nemen. Wij overnachten in het dorp Gelemis, vlakbij Patara gelegen.

Aanvullende informatie

Niveau: 2-3
Geschikt voor mensen met een goede conditie en enige bergwandelervaring. Wandelingen variërend van een korte ontspannen dag tot een zwaardere dag van 5 – 6 uur door bergachtig gebied. Je hebt te maken met hoogteverschillen en de paden zijn veelal rotsachtig, soms met losse stenen. De bagage wordt vervoerd.

Verblijf:
Wij overnachten in pensions en kleine hotels op basis van een 2-persoonkamer met eigen badkamer. Indien beschikbaar is het mogelijk om een 1-persoonskamer tegen een bijbetaling te boeken. Het kan zijn dat dit in 1 accommodatie niet mogelijk is. Er wordt tijdens de reis lekker voor ons gekookt.

Dag 1. Aankomst in Antalya, transfer naar het pension in de oude binnenstad (Kaleici). Het is leuk om een wandeling te maken door de smalle straatjes van Kaleici met haar prachtige Osmaanse huizen. Indien er voldoende tijd is, is een bezoek aan één van de musea ook de moeite waard.

Dag 2. In de ochtend transfer naar het mooie dorp Hoyran (ca. 3 u) met onderweg een bezoek aan de indrukwekkende rotsgraven en het amfitheater van Myra/Demre. Na een bezoek aan de overblijfselen uit de oudheid loepn wij naar het dorp Kapakli waar we in een klein pension zullen verblijven. ‘s Avonds wordt er een lekkere maaltijd voor ons klaargemaakt.
Wandeling in totaal ca. 2,5 uur plus bezoek aan Myra.

Dag 3. Na een goed ontbijt wandelen we grotendeels langs de kust richting Ücagiz. We maken een uitstapje naar het direct aan zee gelegen Simena met haar vele antieke sarcofagen en oude fort. Met een bootje worden we naar Ücagiz gebracht. Wij verblijven hier in een familie pension aan het haventje. Avondmaaltijd in het pension.
Wandeling: ca. 12 km, ca. 4,5 u, weinig hoogteverschil.

Dag 4. Vandaag een lange maar prachtige mooie wandeling. We wandelen langs de kustlijn naar de mooi gelegen oude Lycische steden Apollonia en Aperlae. We dwalen hier langs de vele sarcofagen en restanten van tempels. We lopen verder naar het dorp Bogazcik waar we in eenvoudige accommodatie overnachten.
Wandeling: ca. 18 km, stijgen 675 m, dalen, 300 m, duur: ca. 5,5 uur

Dag 5. Vandaag lopen wij vanuit Bogazcik naar de baai van Ufakdere. We lopen grotendeels langs de kust over rotsachtige paden. In Ufakdere genieten we van een welverdiende rustpauze met prachtig uitzicht over de baai. We worden hier opgehaald en naar het dorp Çukurbag gebracht waar we overnachten.
Wandeling: ca. 13 km, ca. 200 m stijgen, 400 m dalen, ca. 4,5 uur

Dag 6. Vandaag voert een lange maar  prachtige wandeling ons via het dorp Hacioglan naar Gökçeören. In de ochtend komen we bij de ruïnes van de hoog gelegen, antieke stad Phellos. Een bijzondere plek waar je haast struikelt over de tombes en sarcofagen. We zullen de stad waarschijnlijk voor ons alleen hebben. Hiervandaan hebben we ook een prachtig uitzicht op de omgeving. De route leidt ons verder door een mooi afwisselend landschap met semi-wilde paarden. Het laatste stuk leidt door een kloof, langs een rivier. Wij werden aan het eind van de kloof met een busje/auto’s opgehaald om de laatste 8 km naar onze accommodatie af te leggen.
Wandeling: ca. 17 km, ca. 800 m stijgen en 600 m dalen, ca. 6 u.

Dag 7. Vandaag lopen we via een mooie panoramische route naar het dorp Saribelen met onderweg grote rotspartijen met daar tussen in velden met grazende schapen. Waarschijnlijk komen we herders tegen met hun kudden.
Wandeling: ca. 14 km, 300 m stijgen, 300 m dalen, ca. 5 u.

Dag 8. Vandaag lopen wij vanuit Saribelen over de hoogvlakte naar het eindpunt van onze wandeling: het mooie traditionele dorp Bezirgan, gelegen tussen vele boomgaarden. Aan de rand van het dorp vinden we de zogenoemde Ambar’s: houten huisjes die dienst doen als opslagplaats voor graan. In dit vriendelijke en mooie dorp genieten we bij het lokale koffiehuis van een drankje terwijl wij het dagelijke leven in het dorp aan ons voorbij zien komen.
We nemen afscheid van de bergen en worden naar de oude Lycische stad Patara, gelegen aan zee, gebracht. We dwalen hier rond en rusten uit op het strand, liefhebbers kunnen een frisse duik in zee nemen. We wandelen hierna naar onze accommodatie in het plaatsje Gelemis.
Wandeling totaal: ca.10 km, ca. 3 u, ca. 475 m stijgen.

Dag 9. Na het ontbijt einde programma en transfer naar het vliegveld van Dalaman (ca. 1.45 u). Je kunt de reis natuurlijk altijd verlengen als je wilt.